Tavo krepšelis

Tavo krepšelis tuščias. Spausk čia, jei nori tęsti pirkimą.

Diena su „Kuro aparatūra“ 2019

Diena su „Kuro aparatūra“ 2019

2019 m. birželio 15 d.

Vidurvasarį pravėrėme savo duris ir pakvietėme pasižiūrėti, kaip gimsta šiuolaikiniai salykliniai gėrimai: nuo dulkėse skęstančio salyklo malūno iki kruopštaus, “kaip vaistinėje”, išpilstymo į drūtus butelaičius. Ypatingo susidomėjimo sulaukė turas po bravorą legendiniame „Kablio” pastate – deja, visų norinčių negalėjome sutalpinti, tačiau šimtai interesantų susirinko šalia esančioje „Saulės jėgainės“ terasoje, kur jiems dovanojome merginų grupės „shishi“ koncertą, muzikinį foną taip pat kūrė didžėjai Tadas Quazar, Psychotropin, Gedas Belzė.

Praėjusio amžiaus pabaigoje “Kuro aparatūroje” dirbo apie 10 tūkstančių žmonių. Šiandieninei “Kuro aparatūrai” kol kas užtenka mažiau nei 10 darbuotojų. Tiesa, pirmoji buvo didžiausia gamykla Vilniuje, keturis dešimtmečius gaminusi įvairiausius kuro siurblius ir purkštuvus. Tuo tarpu antroji savo veiklą pradėjo vos prieš kelis metus, o ir gamina ji labiau kurą nei aparatūrą.

Aludaris Gedas su padėjėju Ignu iš anksto užsiregistravusius dalyvius supažindino su salyklinio gėrimo gamybos procesu, papasakojo „Kuro aparatūros“ įsikūrimo istoriją bei savitą požiūrį. Kaip sako jie patys: „Kompromisas – ne mūsų žodis, taip ir verdame savo alų – be kompromisų. Mėgstame stabilumą, tad mūsų gėrimai subalansuoti ir išieškoti, nesistengiame įtikti šiandienos tendencijoms. Tikime savo katiliuku, kurį japonai vadina juoda padykusia mašina. Tikime ir tuo, kad kur jį pamatysi, visada žinosi, kad šis alus gerose rankose.“

Pasistiprinimui „Kuro aparatūros“ vaikinai kartu su „Saulės jėgainės“ virtuvės šefais paruošė japoniško stiliaus „katsu“ sumuštinių, o atsigaivinimui išrikiavo visą savo asortimentą.

Vieša paslaptis, jog bravoro įkūrėjai – praeityje ir dabartyje gerai žinomų didžėjų komandų „One Ear Stereo“, „Mondayjazz“, „Juoduomenė“ atstovai. Prie grotuvų visą pusdienį sukinėjosi didžėjai Tadas Quazar, Psychotropin ir Gediminas Milkevičius "Belzė", o vakaro kulminacija tapo gyvos muzikos grupės „shishi“ pasirodymas. 

 

DSK -19/1 DSK-19/2